BOKA PLATS
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms Simsällskap
Gemenskap, Glädje & god Hälsa genom hela livet

Allmänt

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och är en av stadens äldsta idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare.

 

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje

 

Ängelholms Simsällskap värnar om god kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i ÄSS visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.

 

Detta är vår värdegrund och utifrån det jobbar vi dagligen.

 

Välkomna till ÄSS!

Om Klubben

Det utmärkande för en obildad person är att han varken kan simma eller läsa

Platon (Antikens Grekland)

 

Att kunna simma är en baskunskap i säkerhet som varje barn i Sverige har rätt att få möjlighet att lära sig. Det framgår av kursplanen för ämnet idrott och hälsa i grundskolan. Det är kommunerna och huvudmännen för de fristående skolorna som ansvarar för att kursplanen följs och för att alla elever ges förutsättningar för att nå upp till målen. Ängelholms Simsällskaps verksamhet för yngre barn är mycket viktig för att skolan skall kunna nå sina kursmål. Simkunnighet är en livsviktig kunskap som bygger på en god vattenvana vilket utgör grunden för att lära sig simma. En god vattenvana får man genom att regelbundet umgås med vatten under en längre tid. Detta för att uppnå den trygghet som behövs för att gå vidare mot att bli simkunnig.


Ingen vet bättre än vi vilket enormt slit, passion och vilja som krävs för att en förening eller klubb ska fungera och må bra. Utan undantag hänger framgången, och i vissa fall, den fortsatta existensen, på att det finns åtminstone en riktig eldsjäl i föreningen. Finns det inte ens en enda eldsjäl i medlemslistorna kommer det att bli tufft, kanske till och med omöjligt. Eldsjälarna är hjärtat i föreningarna och genom sitt engagemang sprider de energi till övriga medlemmar. I Ängelholms Simsällskap finns inte bara en eldsjäl. Vi är lyckligt lottade av att ha flera! Tack vare alla dessa eldsjälar i klubben kan vi fortsätta att ge barn och ungdomar simundervisning, vattenvana, teknikträning samt träning på elitnivå. Ett resultat av bra engagemang, hög närvaro och bra coachning av föreningens många duktiga tränare.


Tillsammans är vi Ängelholms Simsällskap.

Vår värdegrund

Ängelholms Simsällskap värnar om gott kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i Ängelholms Simsällskap visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.