ÄSS Simskola

ÄSS simlinje utgår från Svenska Simförbundets simlinje där vi börjar med att lära ut ryggsim följt av crawl, bröstsim och fjärilsim.

 

Vi har prioriterat att utbilda alla våra ledare efter Svenska Simförbundets utbildningsplan och ligger i topp i statistiken i Skåne vad det gäller antal utbildade ledare.


Vi bedriver vår simskoleverksamhet i tre terminer per år. Detta för att undvika onödigt långa uppehåll för barnen. Vi håller till på Vattnets Hus, Ängelholm.


I ÄSS simlinje finns det följande grupper:


I lilla (grunda) bassängen:

Baddaren Grön

Baddaren Blå

Sköldpaddan

Pingvinen


I stora bassängen:

Silverfisken

Guldfisken

Hajen Silver

Hajen Guld


Klicka på "Våra grupper" i menyn för att komma till beskrivningen av respektive grupp.


Under juni, juli och augusti bedriver vi sommarsimskola på Vejbybadet, Vejbystrand.
 


Bokningen till termin 2 i simskolan
2017-10-12 10:17
Nu öppnar snart bokningen inför nästa period i simskolan. Från och med onsdag 18 oktober kl. 10.00 går det bra att anmäla sig. Klicka HÄR för att komma till vår bokningssida.
För er som redan gått en termin kommer bokningen öppna redan v.41.

Denna perioden kommer simskolan vara förlagd på Vattnets hus och på Toftabadet.

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta kansliet på kansliet@simess.com eller ring på 0431-101 39
Vi söker ledare och assistenter till vår simskola
2017-09-09 18:13

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och har sedan dess utvecklats till att vara en av Ängelholms största idrottsföreningar med över 1000 medlemmar. Föreningen har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare som tävlar på hög nationell och internationell nivå.


Vi söker nu ledare och assistenter till vår simskoleverksamhet. Som ledare jobbar du som ansvarig för dina grupper, vilket innebär att du bl.a. ser till att planeringen följs, kvalitetssäkrar utvecklingen hos barnen i din grupp, registrerar närvaro i vårt medlemssystem, m.m. För att arbeta som ledare hos oss krävs det att du har ett stort engagemang och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba med barn (fritid, förskola, skola, etc.). Har du själv simmat eller jobbat inom simskola tidigare är det ett stort plus, men inget krav. Vi utbildar alla våra ledare. Tjänsten är en fast anställning på ca 20 timmar i veckan. Arbetstiden är förlagd på kvällar och helger och går därför utmärkt att kombinera med skola eller annat jobb. Minimiålder för dig som söker är 18 år.


Vi söker även ett antal assistenter som kan jobba med att backa upp våra ledare. Jobbet innebär att vara en extra hjälpande hand i simskolan. Kravet är att du är minst 15 år och att du är utåtriktad och trivs med barn. Tjänsten är en timanställning och innebär arbetstid på kvällar och helger.


Simkunnighet* är ett krav för alla våra ledare och assistenter.


*Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.


Vi erbjuder ett varierat och roligt jobb i en av Ängelholms största föreningar. Att jobba som ledare i simskolan är ett betydelsefullt jobb som bidrar till stor samhällsnytta för våra barn och ungdomar i kommunen. Det innebär ett stort ansvar men ger också väldigt mycket tillbaka. Vi betalar arvode till alla våra ledare och assistenter.


Känner du att det här skulle passa dig? Tveka inte på att höra av dig till oss idag.


Ansökan skickas till juliana@simess.com senast den 24 september 2017.


Välkomna till en ny termin i ÄSS simskola.
2017-08-16 14:33

Terminen startar vecka 34 och är på 10 tillfällen. All simskola denna termin bedrivs på Vattnets Hus.


Baddaren Grön, Baddaren Blå, Sköldpaddan och Pingvinen håller till i den lilla bassängen (träningsbassäng 1).


Silverfisken, Guldfisken, Hajen Silver och Hajen Guld håller till i stora 25 meters bassängen (bana 9).

 

Bra att veta:

- Vecka 39 är det klädsimsvecka. Det innebär att alla barnen ska simma med kläder (långärmad överdel och långbyxor). Vi rekommenderar pyjamas eller långärmad t-shirt och tights .


- Avslutningen är vecka 43 på ordinarie lektionstid.


- Simglasögon är ok att använda under lektioner om det inte distraherar för mycket. Man får dock inte lov att använda glasögon vid vissa märkesprov. Cyklop är inte okej att använda. 


- Har man långt hår är det bra om man sätter upp det med hårsnodd, klämmor eller har badmössa.


- Vi rekommenderar att man har badbyxor (ej badshorts) eller baddräkt (ej bikini). 


- Vi vill gärna samla alla barn på land innan och efter varje lektion.


- Föräldrar och syskon får gärna vara med och titta, men ska sitta på avstånd för att inte störa undervisningen.


 

Har ni frågor var vänlig kontakta kansliet. Kansliet är öppet måndag - fredag kl 9-12 (avvikande öppettider hittar ni på www.simess.com)

Mail: kansliet@simess.com

Telefon: 0431-101 39


Följ oss gärna på Facebook (Ängelholms Simsällskap), instagram (engelholmssimsallskap) och här på vår hemsida (www.simess.com) för löpande information.


 

Vi ser fram emot att se er i Vattnets Hus nästa vecka!

 

Fler grupper i höstens simskola
2017-08-04 11:23
Vi har nu öppnat bokningen till fler grupper i Baddaren Grön, Baddaren Blå, Sköldpaddan och Silverfisken i höstens simskola (start v 34). Gör er anmälan på vår bokningssida HÄR. 
Information om period 3
2017-07-16 21:17

Nu är det dags för period 3 i vår sommarsimskola att dra igång. Perioden startar på måndagen den 17 juli och slutar på fredagen den 28 juli. Avslutningen är på lördagen den 29 juli kl 08:30-10:30.


För er som simmar på förmidagen är det lektion måndag – fredag, samma tid varje dag (vecka 29-30).


För er som simmar på kvällen är det lektion måndag - lördag (vecka 29). Lördagen den 22 juli är en ersättningsgång för torsdagen den 27 juli då det inte är någon simskola kvällstid. Den 22/7 är lektionerna på följande tider:

Pingvinen kl 09:00-09:35

Fisken kl 09:00-09:45

Märkestagning Lätt och Svår kl 09:45-10:30

Vecka 30 är det lektion måndag, tisdag, onsdag och fredag (OBS! Ingen simskola på torsdagen).


Fredagen den 21/7 är det klädsim. Då ska barnen ha långbyxor och långärmad tröja över sina vanliga badkläder.Första gången och rutiner

Det du behöver inför en lektion är: badkläder, handduk (gärna två: en innan om man fryser lätt och en torr till duschen efteråt), hårsnodd eller badmössa vid långt hår, simglasögon om man vill och duschsaker. En våtdräkt kan vara bra att ha om man fryser lätt. Vi rekommenderar att man har baddräkt (ej bikini) och badbyxor (ej badshorts). 

 

Var på plats i god tid innan lektionen börjar. Barnen behöver inte duscha innan lektionen, det gör vi tillsammans innan vi hoppar i. Ni kommer att samlas vid era simlärare före varje lektionsstart. Första gången vill vi även samla föräldrarna för att ge lite information. 


Trivselregler och information

När barnen har fyllt 7 år så ska pojkar byta om på herrarnas och flickor på damernas. 

Barnen får inte lov att vara i vattnet innan eller efter lektionen.

Simglasögon är ok att använda under lektionen om de inte distraherar. Dock får de inte användas på vissa delar av märkestagning. Cyklop är inte okej.

Har du långt hår så sätt gärna upp håret eller använd badmössa. 

Baddaren och alla övriga nivåer i sommarsimskolan är utan föräldrar, barnen ska vara med i lektionen och vattnet själva. 

Vi vill gärna samla alla barn före och efter varje lektion.

Föräldrar och syskon får gärna vara med och titta men ska sitta en bit bort för att inte störa undervisningen.

Vi följer Svenska Simförbundets rekommendationer och lär ut simsätten i följande ordning: ryggsim - frisim (crawl) - bröstsim - fjärilsim, detta för det är lättast för barnen. 

Vet du redan innan att du inte kan komma en gång meddela din simlärare på plats. Man kan inte ta igen en missad gång genom att hoppa in i en annan grupp. 

 

 Märken

Vi kommer att sälja märken vid några olika tillfällen under sommarsimskolan. För att köpa ett märke måste man visa upp sin märkesbok och alla momenten måste vara godkända av simlärarna. Det är inte alltid man kan ta något märke och ibland har man redan något sedan tidigare. Det kan vara så att man får vänta till sista gången innan man klarar ett märke. Ha tålamod. Vi försöker klara märkena och om man kämpar på klarar man det säkert. De flesta simmärken kostar 32kr. Kandidaten och uppåt kostar mer. Vi tar endast kontanter och swish.


Vi ser fram emot att träffa er och hoppas att vi tillsammans kan göra det till barnens roligaste tid på dagen! Kom ihåg att simskola ska vara kul. Vi är intresserade av barnens individuella utveckling och försöker undvika att ha allt för stort fokus på märken. Man kan ha utvecklats väldigt mycket personligen utan att ha tagit något märke. 

 

Vid fler frågor angående sommarsimskolan eller andra frågor tveka inte att höra av dig till oss (du når oss lättast via mailen):

kansliet@simess.com

Telefon: 0431-101 39 

Notera att öppettider och telefontiderna på kansliet under sommaren varierar då vi är ute i verksamheten, uppdatering av telefontider och öppettider hittar ni på www.simess.com. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ängelholms Simsällskap, 16/10 11:13 
Ängelholms Simsällskap, 05/10 12:30 
Ängelholms Simsällskap, 26/09 10:57 
Ängelholms Simsällskap, 09/09 18:12 
Ängelholms Simsällskap, 06/09 13:46 
Ängelholms Simsällskap, 06/09 08:36