Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

ÄSS Simskola

ÄSS simlinje utgår från Svenska Simförbundets simlinje där vi börjar med att lära ut ryggsim följt av crawl, bröstsim och fjärilsim.

 

Vi har prioriterat att utbilda alla våra ledare efter Svenska Simförbundets utbildningsplan och ligger i topp i statistiken i Skåne vad det gäller antal utbildade ledare.


Vi bedriver vår simskoleverksamhet i tre terminer per år (10ggr/termin). Vi håller till på Vattnets Hus (Ängelholm) och på Toftabadet (Munka Ljungby)


I ÄSS simlinje finns det följande grupper:


I lilla/grunda delen av bassängen:

Baddaren Grön

Baddaren Blå

Sköldpaddan

Pingvinen


I stora bassängen:

Silverfisken

Guldfisken

Hajen Silver

Hajen Guld


Klicka på "Våra grupper" i menyn för att komma till beskrivningen av respektive grupp.


Under juni, juli och augusti bedriver vi sommarsimskola på Vejbybadet, Vejbystrand.
 


Information T2
2018-09-27 10:46
Nu öppnar snart anmälan till Termin 2 i ÄSS simskola, så här kommer lite nödvändig info!

Termin 2 i simskolan kommer starta v. 46 och pågår till och med v. 7, med ett uppehåll över jul & nyår.
Till denna terminen har vi förtursbokning för de som går Termin 1, så bokningen för dessa öppnar den 15/10 kl. 10.00
För övriga öppnar bokningen den 24/10 kl. 10.00

Klicka HÄR för att komma direkt till bokningssidan!
Välkommen till Termin 1
2018-08-16 13:54

Hej alla simskolebarn och föräldrar!

Välkomna till en ny termin i ÄSS simskola. Terminen startar vecka 34 (se dag och tid på er bekräftelse/faktura). För er som simmar på helgen startar terminen redan vecka 33, med ett uppehåll vecka 34.


Lite övrig information:
På grund av simtävling den 25-26/8 är det ingen simskola dessa dagar. Istället börjar simskolan den 18:e, respektive 19:e på ordinarie tider.

Vecka 39 är det klädsimsvecka. Det innebär att alla barnen ska simma med kläder (långärmad överdel och långbyxor). Vi rekommenderar pyjamas eller långärmad t-shirt och tights.

Avslutningen är vecka 43 på ordinarie lektionstid.

- Simglasögon är ok att använda under lektioner om det inte distraherar för mycket. Man får dock inte lov att använda glasögon vid vissa märkesprov. Cyklop är inte okej att använda. 
- Har man långt hår är det bra om man sätter upp det med hårsnodd, klämmor eller har badmössa.
- Vi rekommenderar att man har badbyxor (ej badshorts) eller baddräkt (ej bikini). 

- Vi vill gärna samla alla barn på land innan och efter varje lektion.

- Föräldrar och syskon får gärna vara med och titta, men ska sitta på läktaren för att inte störa undervisningen.

All fotografering för sociala medier är strängt förbjudet. Om ni vill fotografera era barn är det viktigt att inget annat barn syns på bilden. Tyvärr finns det de barn som lever med skyddad identitet och vi vill gärna att de också ska få chansen att vara med i simskolan, utan att riskera att hamna på Facebook, Instagram, etc. Vi uppskattar att ni respekterar detta.

- För att komma in i simhallen behövs en tagg som kan hämtas ut vid första lektionstillfället hos en ÄSS-representant i entrén på Vattnets hus. Vid upphämtning av tagg kommer en depositionsavgift på 100 kr tas. Ni kan betala med kort eller swish. Taggen behåller man sen tills man slutar simma hos oss då den återlämnas i ÄSS brevlåda på Vattnets hus märkt med personnummer och namn.

 

Följ oss gärna på Facebook (Ängelholms Simsällskap), och på instagram (engelholmssimsallskap) 

 Har ni frågor var vänlig kontakta kansliet. Kansliet är öppet måndag - fredag kl 9-12 (avvikande öppettider hittar ni på www.simess.com)

Mail: kansliet@simess.com

Telefon: 0431-101 39

 

Söker du ett roligt och varierat extrajobb?
2018-07-13 11:26

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och har sedan dess utvecklats till att vara en av Ängelholms största idrottsföreningar med över 1000 medlemmar. Föreningen har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare som tävlar på hög nationell och internationell nivå.


Vi söker nu ledare och assistenter till vår simskoleverksamhet. Som ledare jobbar du som ansvarig för dina grupper, vilket innebär att du bl.a. ser till att planeringen följs, kvalitetssäkrar utvecklingen hos barnen i din grupp, registrerar närvaro i vårt medlemssystem, m.m. För att arbeta som ledare hos oss krävs det att du har gått Svenska Simförbundets utbildning SA Gul/Blå (eller liknande) samt ett stort engagemang och intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Minimiålder för dig som söker som ledare är 16 år.


Vi söker även ett antal assistenter som kan jobba med att backa upp våra ledare. Jobbet innebär att vara en extra hjälpande hand i simskolan. Kravet är att du är minst 14 år och att du är utåtriktad och trivs med barn. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba med barn (fritid, förskola, skola, etc.). Har du själv simmat eller jobbat inom simskola tidigare är det ett stort plus, men inget krav. 


Arbetstiden i vår simskola är förlagd på kvällar och helger och går därför utmärkt att kombinera med skola eller annat jobb. 


Simkunnighet* är ett krav för alla våra ledare och assistenter.


*Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.


Vi erbjuder ett varierat och roligt jobb i en av Ängelholms största föreningar. Att jobba som ledare i simskolan är ett betydelsefullt jobb som bidrar till stor samhällsnytta för våra barn och ungdomar i kommunen. Det innebär ett stort ansvar men ger också väldigt mycket tillbaka. Vi betalar arvode till alla våra ledare och assistenter.


Känner du att det här skulle passa dig? Tveka inte på att höra av dig till oss idag.


Ansökan skickas till kansliet@simess.com. Vi vill ha din ansökan helst idag, men allra senast den 8 augusti 2018.

Information om höstens simskola
2018-07-02 13:13
Nu börjar det bli dags att öppna bokningen för höstens simskola!
Den öppnar den 11/7 kl. 13.00 och då kan ni klicka er in på vår bokningssida för att säkra er plats! Klicka HÄR för att komma direkt dit.

Första terminen pågår från v. 34-43


För er med rekommendationer!
2018-04-18 12:15
Hej!
Eftersom gruppnamnen på intensiv- & sommarsimskolan ser lite annorlunda ut i jämförelse med vår ordinarie simskola, vill vi lägga ut en liten "gruppnamns-guide" som en liten hjälp på traven! 

Rekommendation = Gruppnamn vid intensiv/sommar
Baddaren grön = Baddaren
Baddaren blå = Baddaren
Bläckfisken = Bläckfisken (hade tidigare namnet Sköldpaddan)
Pingvinen = Pingvinen
Silverfisken = Fisken
Guldfisken = Fisken
Hajen silver = Märkestagning lätt
Hajen guld = Märkestagning lätt

Har ni några frågor, vänligen hör av er till kansliet på 0431 - 101 39 eller på kansliet@simess.com
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Ängelholms Simsällskap, 18/10 09:40 
Ängelholms Simsällskap, 28/09 09:03 
Ängelholms Simsällskap, 23/08 21:38 
Ängelholms Simsällskap, 13/08 15:47 
Ängelholms Simsällskap, 09/08 11:21