Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Ängelholms Simsällskap

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och är en av stadens äldsta idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare.

 

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. ÄSS ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare.

 

Ängelholms Simsällskap värnar om god kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i ÄSS visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.


Detta är vår värdegrund och utifrån det jobbar vi dagligen.


Välkomna till ÄSS!


Regionsfinalen i Svenska ungdomsmästerskapen i simning arrangeras i Ängelholm
2019-10-04 14:37

Helgen den 9-10 november i år kommer vi att arrangera Sum sim region (svenska ungdomsmästerskapen i simning) i Vattnets Hus, Ängelholm. Detta är en av de största tävlingarna inom simning som arrangeras i vår region och vi förväntas få besök av ca 350 simmare och tränare samt deras familjer i och runt simhallen denna helg.


ÄSS söker nu grensponsorer (företag eller privatpersoner) till detta arrangemang.

 

Som grensponsor får ni:

  • Företagets namn och logga i programbladet under respektive gren.
  • Företagets namn på resultatlistorna.
  • Företagets namn presenteras av speakern i samband med den gren man sponsrar.
  • Företagets namn och logga på scoreboarden i simhallen under tävlingshelgen, före och efter tävlingen samt i pauserna.
  • Företagets namn på www.livetiming.se, där tävlingen kan följas live av alla intresserade.
  • Företagets namn och logga på sociala medier (Facebook och Instagram) under tävlingshelgen.

 

Anmäl er idag som grensponsor och stöd ÄSS verksamhet genom att fylla i detta dokument: Grensponsorer Sumsim 2019.pdf » . Skicka det sen till juliana@simess.com senast den 28 oktober. Tack!

Kontakta gärna kansliet@simess.com för eventuella frågor.


Tack för att ni är med och stöttar vår ungdomsverksamhet i Ängelholms Simsällskap!

 

Nya kurser i vuxencrawl - start v45
2019-10-03 11:35
Under vecka 45 startar vi upp nya kurser i vuxencrawl. Vi erbjuder två olika nivåer: nybörjare och fortsättning. Kurserna är på 7 tillfällen och avslutas vecka 51. 

Anmälan öppnar HÄR den 14/10 kl 10:00. (För er som redan går en kurs öppnar bokningen redan den 9/10 kl 10:00)

Vuxencrawl nybörjare:
Vuxencrawl är en kurs för dig som vill lära dig crawla på ett avslappnat sätt och med rätt teknik. Vi tränar på grunderna till crawl, rätt andningsteknik och korrekt vattenläge. Vi provar även de andra simsätten som omväxling. 

Förkunskap: Simkunnighet (att kunna falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg)

Vuxencrawl fortsättning:
Här vidareutvecklar vi och förbättrar din teknik, allt från vattenläge till sammansatt simning. Vi jobbar med simuthållighet, dvs att hålla en bra teknik över längre tid. Du kommer även få lära dig voltvända. Vi fortsätter att bryta av med de andra simsätten, men huvudfokus ligger fortfarande på crawl.

Förkunskap:  Denna kurs riktar sig till dig som har gått nybörjarkursen eller har likvärdiga förkunskaper, dvs grunder i crawl med rätt andning samt s.k tävlingsryggsim. Simkunnig, 200 meter varav 50 m på rygg.


Minimiålder: 18 år

Tänk på att det går bra att använda friskvårdsbidraget till dessa kurserna.
SIMSKOLA TERMIN 2 bokning öppnar 14/10 start vecka 45/46
2019-10-01 12:52
Vi startar upp termin 2 vinter 2019/2020 vecka 45/46.
Bokningen öppnar för alla måndagen den 14 oktober ca kl 10:00
Tider och dagar för de olika grupperna ligger redan nu synliga på vår bokningssida. 
Varmt välkomna med er bokning. 
Ändrade tider söndagen den 13 okt i simskolan Djupa bassängen.
2019-09-16 15:04
På grund av att vattenpolo SM har ändrat sitt spelschema måste vi flytta simskolan som simmar i den djupa bassängen dagen den 13 oktober till följande tider:

Silverfisken 09:00  till Kl 15:00-15:45
Guldfisken  09:45  till kl 14:15-15:00
Hajen silver 10:30 till kl 13:30-14:15
Hajen Guld  11:15 till kl 12:45-13:30
Silverfisken 12:00 kvar kl 12:00-12:45


Swim of hope 26/10: Hjälp oss i kampen mot barncancer!
2019-08-21 10:49
Den 26 oktober arrangerar ÄSS Swim of hope. Vi söker nu sponsorer som vill vara med och stötta oss i kampen mot barncancer.

Lördagen den 26 oktober anordnar vi i Ängelholms Simsällskap Swim of Hope till förmån för Barncancerfonden. Vi söker nu sponsorer som vill hjälpa oss att samla in pengar till forskningen för att hjälpa alla barn som drabbas av cancer. Samtidigt som man är med och stöttar vår barn- och ungdomsverksamhet i ÄSS.

 

Vad är Swim of Hope? Swim of Hope är en form av sponsorsim där varje simmare hittar (minst) en egen sponsor (företag eller privatperson) som vill sponsra med valfri summa kr/meter. Under arrangemanget gäller det för simmaren att simma så många meter som möjligt under en timmes tid. Man multiplicerar antalet simmade meter med satsad kr/meter. Sponsorn faktureras sedan detta belopp av kansliet. Hälften av summan skänks oavkortat till Barncancerfonden och resterande belopp kommer att fördelas på de simmare som deltagit under evenemanget. Dessa pengar kommer att användas till att finansiera nästa års lägerverksamhet för våra barn och ungdomar i klubben. Man kan även som sponsor välja att sponsra med ett fast belopp, utan att sponsra en specifik simmare. Pengarna fördelas då hälften till Barncancerfonden och resterande till att utveckla ÄSS verksamhet för barn och ungdomar.

 

Vem får sponsra? Alla som vill. Kamrater, familj, släkt, vänner, arbetskamrater, butiker och andra företag.

 

Vem får simma? Alla som vill får vara med att simma. Medlem som icke-medlem (de insimmade pengarna fördelas då 50% till Barncancerfonden och 50% till ÄSS verksamhet). Hör av dig till kansliet om du är intresserad av att delta.

 

Kontakta kansliet senast den 7 oktober på 0431-10139 eller på kansliet@simess.com om du vill vara med och sponsra eller simma på detta evenemang. För ÄSS barn & ungdomar och för de cancersjuka barnens skull. För mer information om eventet klicka HÄR


Vi är tacksamma för allt stöd vi kan få! 

Nyheter från våra grupper
B, 07/10 08:56 
A, 07/10 08:56 
C, 07/10 08:55 
D, 07/10 08:53