Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Ängelholms Simsällskap

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och är en av stadens äldsta idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare.

 

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. ÄSS ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare.

 

Ängelholms Simsällskap värnar om god kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i ÄSS visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.


Detta är vår värdegrund och utifrån det jobbar vi dagligen.


Välkomna till ÄSS!


Ändrade tider söndagen den 13 okt i simskolan Djupa bassängen.
2019-09-16 15:04
På grund av att vattenpolo SM har ändrat sitt spelschema måste vi flytta simskolan som simmar i den djupa bassängen dagen den 13 oktober till följande tider:

Silverfisken 09:00  till Kl 15:00-15:45
Guldfisken  09:45  till kl 14:15-15:00
Hajen silver 10:30 till kl 13:30-14:15
Hajen Guld  11:15 till kl 12:45-13:30
Silverfisken 12:00 kvar kl 12:00-12:45


Swim of hope 26/10: Hjälp oss i kampen mot barncancer!
2019-08-21 10:49
Den 26 oktober arrangerar ÄSS Swim of hope. Vi söker nu sponsorer som vill vara med och stötta oss i kampen mot barncancer.

Lördagen den 26 oktober anordnar vi i Ängelholms Simsällskap Swim of Hope till förmån för Barncancerfonden. Vi söker nu sponsorer som vill hjälpa oss att samla in pengar till forskningen för att hjälpa alla barn som drabbas av cancer. Samtidigt som man är med och stöttar vår barn- och ungdomsverksamhet i ÄSS.

 

Vad är Swim of Hope? Swim of Hope är en form av sponsorsim där varje simmare hittar (minst) en egen sponsor (företag eller privatperson) som vill sponsra med valfri summa kr/meter. Under arrangemanget gäller det för simmaren att simma så många meter som möjligt under en timmes tid. Man multiplicerar antalet simmade meter med satsad kr/meter. Sponsorn faktureras sedan detta belopp av kansliet. Hälften av summan skänks oavkortat till Barncancerfonden och resterande belopp kommer att fördelas på de simmare som deltagit under evenemanget. Dessa pengar kommer att användas till att finansiera nästa års lägerverksamhet för våra barn och ungdomar i klubben. Man kan även som sponsor välja att sponsra med ett fast belopp, utan att sponsra en specifik simmare. Pengarna fördelas då hälften till Barncancerfonden och resterande till att utveckla ÄSS verksamhet för barn och ungdomar.

 

Vem får sponsra? Alla som vill. Kamrater, familj, släkt, vänner, arbetskamrater, butiker och andra företag.

 

Vem får simma? Alla som vill får vara med att simma. Medlem som icke-medlem (de insimmade pengarna fördelas då 50% till Barncancerfonden och 50% till ÄSS verksamhet). Hör av dig till kansliet om du är intresserad av att delta.

 

Kontakta kansliet senast den 7 oktober på 0431-10139 eller på kansliet@simess.com om du vill vara med och sponsra eller simma på detta evenemang. För ÄSS barn & ungdomar och för de cancersjuka barnens skull. För mer information om eventet klicka HÄR


Vi är tacksamma för allt stöd vi kan få! 

Tekniska problem med vår utgående mail
2019-08-14 12:29
Vi har problem med vår mail. Om ni mailat oss och inte fått svar ber vi er att titta i er Skräppost. 

Vi jobbar på en lösning, men under tiden når ni oss på telefon 0431-10139.

Ursäkta omständigheterna!


Vuxencrawl hösten 2019
2019-07-21 20:52
Vi erbjuder kurser för dig som vill lära dig crawla med rätt teknik och för dig som vill finslipa eller vidareutveckla din crawlteknik. Kursen finns i två steg:

Vuxencrawl nybörjare:
Vuxencrawl är en kurs för dig som vill lära dig crawla på ett avslappnat sätt och med rätt teknik. Vi tränar på grunderna till crawl, rätt andningsteknik och korrekt vattenläge. Vi provar även de andra simsätten som omväxling. Kursen är på 10 tillfällen (en gång i veckan).

Förkunskap: Simkunnighet (att kunna falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg)

Dag: onsdagar kl 06:00-07:00
Plats: Vattnets Hus, Ängelholm
Kurstillfällen: 21/8-23/10 2019

Vuxencrawl fortsättning:
Här vidareutvecklar vi och förbättrar din teknik, allt från vattenläge till sammansatt simning. Vi jobbar med simuthållighet, dvs att hålla en bra teknik över längre tid. Du kommer även få lära dig voltvända.  Vi fortsätter att bryta av med de andra simsätten, men huvudfokus ligger fortfarande på crawl.
Kursen är på 10 tillfällen (en gång i veckan).

Förkunskap:  Denna kurs riktar sig till dig som har gått nybörjarkursen eller har likvärdiga förkunskaper, dvs grunder i crawl med rätt andning samt s.k tävlingsryggsim. Simkunnig, 200 meter varav 50 m på rygg.

Mål: Att vidareutveckla simsätten crawl och ryggsim för att kunna simma 150 meter tekniskt korrekt crawl utan att stanna.


Dag: fredagar kl 06:00-07:00
Plats: Vattnets Hus, Ängelholm
Kurstillfällen: 23/8-25/10 2019

Minimiålder: 18 år

Tänk på att det går bra att använda friskvårdsbidraget till dessa kurserna.

Klicka HÄR för att komma till bokningssidan.
PANTA MERA och spara mera
2019-07-05 08:43

Vad gör du med all din pant i sommar? 


Att samla in pant till föreningen kan vara en rolig aktivitet – samtidigt som ÄSS får in extra pengar och vi tillsammans gör en insats för miljön. Ängelholms Simsällskap har bestämt sig för att vi ska Panta Mera och intäkterna används för att förgylla och utveckla vår verksamhet - för våra medlemmars skull. Berätta för släkt, vänner och grannar att ni samlar in pant och be dem hjälpa till.

 

Som föreningskund pantar vi säckvis i stora gröna Panta mera säckar– genom att sortera burkar i en säck och PET i en annan. Föreningar är de enda som får betalt för utländska eller skadade burkar/ petflaskor, vilket man inte får om man pantar i en vanlig pantautomat. 

Så låt oss ta hand om din pant, samtidigt som du stöttar vår förening. För mer information klicka HÄR

Trevlig sommar, önskar Ängelholms Simsällskap
Nyheter från våra grupper