Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Ängelholms Simsällskap

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och är en av stadens äldsta idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare.

 

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. ÄSS ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare.

 

Ängelholms Simsällskap värnar om god kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i ÄSS visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.


Detta är vår värdegrund och utifrån det jobbar vi dagligen.


Välkomna till ÄSS!


Kansliet obemannat vecka 29-31
2019-07-12 13:59
Under veckorna 29-31 är kansliet obemannat, eftersom vi då är ute i verksamheten på dagarna. Men ni når oss på telefon: 0431-10139 eller på mail: kansliet@simess.com.

Vi önskar er en fin sommar!
PANTA MERA och spara mera
2019-07-05 08:43

Vad gör du med all din pant i sommar? 


Att samla in pant till föreningen kan vara en rolig aktivitet – samtidigt som ÄSS får in extra pengar och vi tillsammans gör en insats för miljön. Ängelholms Simsällskap har bestämt sig för att vi ska Panta Mera och intäkterna används för att förgylla och utveckla vår verksamhet - för våra medlemmars skull. Berätta för släkt, vänner och grannar att ni samlar in pant och be dem hjälpa till.

 

Som föreningskund pantar vi säckvis i stora gröna Panta mera säckar– genom att sortera burkar i en säck och PET i en annan. Föreningar är de enda som får betalt för utländska eller skadade burkar/ petflaskor, vilket man inte får om man pantar i en vanlig pantautomat. 

Så låt oss ta hand om din pant, samtidigt som du stöttar vår förening. För mer information klicka HÄR

Trevlig sommar, önskar Ängelholms Simsällskap
Vi söker grensponsorer till Rönneracet 2019
2019-05-13 14:07
Under lördagen och söndagen den 24-25 augusti går årets upplaga av Rönneracet av stapeln i Vattnets Hus, Ängelholm. Detta är en tävling som arrangeras och genomförs av Ängelholms Simsällskap för andra året i rad. Klubbar från hela södra Sverige är inbjudna och vi förväntar oss ca 350 anmälda deltagare. Detta innebär att 350 simmare med familjer kommer att besöka Ängelholm under denna helg. 

Har du eller jobbar du på ett företag som vill synas i samband med detta (i simhallen, på sociala medier, på www.livetiming.se, m.m) samtidigt som du stöttar vår ungdomsverksamhet i Ängelholms Simsällskap? Då är detta något för er.

Till Rönneracet 2019 erbjudet vi grensponsringspaket av olika storlekar:
  • En gren 300kr
  • Två grenar 500kr
  • Tre grenar 700kr
  • Fem grenar 1200kr
Vill man bidra eller synas på annat sätt finns det även lösningar för det. Kontakta oss gärna på kansliet@simess.com för mer information. 

Hoppas att vi ses på Rönneracet 2019!

INKLUDERANDE IDROTT/SIMSKOLA
2019-05-07 13:47
Inkluderande idrott handlar om att ta tillvara möjligheter och undanröja hinder – att vi på alla plan och nivåer – tar tillvara på olika kompetenser, erfarenheter och talanger. 

Ängelholms Simsällskap har sedan flera år tillbaka drivit simundervisning för barn med Downs syndrom och nu till hösten startar vi (i samarbete med Lindab) även en enskild grupp för barn med NPF.
I lugn miljö ute på Toftabadet ( Munka-Ljungby) tillsammans med utbildade och erfarna ledare skall barnen få chansen att utveckla vatten och simglädje. 

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 

Med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar menar vi svårigheter som har sin grund i hur hjärnan arbetar och fungerar. Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är den sammanfattande beteckningen för diagnoser och tillstånd som ADHD/ADD, autismspektrum tillstånd (ASD), Tourettes, språkstörning och dyslexi. Funktionsnedsättningarna är närbesläktade och kan överlappa varandra.

Varje individ är unik och det som är en utmaning för en person kan vara enkelt för en annan. 
 
Svårighetsgraden varierar men generellt kan man säga att personer med dessa funktionsnedsättningar ofta har större svårigheter än andra med:

  • att reglera sin uppmärksamhet
  • impulskontroll och aktivitetsnivå
  • att samspela med andra människor
  • inlärning och minne
  • att uttrycka sig i tal och skrift
  • att kontrollera motoriken
 

                                                          

Sponsorhuset bjuder alla i Ängelholms Simsällskap på bio
2019-04-25 13:30
Ängelholms Simsällskap tillsammans med Sponsorhuset bjuder alla våra medlemmar på bio! Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en gratis biobiljett och stödjer Ängelholms Simsällskap med hela 50 kr! Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Ängelholms Simsällskap. Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. Börja använda Sponsorhuset och hämta din gratis biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/simess/intro/
Nyheter från våra grupper
D, 03/07 13:36 
C, 03/07 13:35