Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Ängelholms Simsällskap

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och är en av stadens äldsta idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare.

 

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. ÄSS ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare.

 

Ängelholms Simsällskap värnar om god kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i ÄSS visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, ras eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.


Detta är vår värdegrund och utifrån det jobbar vi dagligen.


Välkomna till ÄSS!


Rönneracet 25-26/8
2018-08-23 21:38
I helgen (25-26/8) arrangerar vi Rönneracet i Vattnets Hus. Kom och heja fram våra duktiga simmare. På lördag kl 09:00 drar vi igång. Välkomna!

(All annan verksamhet är inställd denna dag p.g.a tävling)Simskola för vuxna
2018-08-13 15:47

Att kunna simma är en billig livsförsäkring. Vi erbjuder nu simskola för vuxna som vill lära sig simma och som saknar god vattenvana.

 

Kursen är på 8 tillfällen (vecka 36-43) och med ledare i vattnet. Vi tränar vattenvana, att flyta och att simma. Målet är att kunna simma 10 meter. Kursen är förlagd i tempererad modulbassäng på Vattnets Hus.

 

Minimiåldern är 18 år, men även ungdomar mellan 9-17 år är välkomna (då med en målsman med i bassängen). Inga förkunskaper krävs.


Dag: onsdagar kl 19:00-20:00

Plats: Vattnets Hus, Ängelholm 

Termin: 5/9 - 24/10 2018

Pris: 900 kr + 140 kr i medlemsavgift (betalas en gång/år)

Ledare: Catarina Bellman, catarina@simess.com


Välkomna med er anmälan genom att klicka HÄR


För frågor kontakta kansliet på 0431-101 39 eller på kansliet@simess.com

 

Kansliet stängt
2018-08-09 11:21
Imorgon (fredag 10/8) håller kansliet stängt. Åter som vanligt på måndag!

Trevlig helg!
Söker du ett roligt och varierat extrajobb?
2018-07-13 11:16

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och har sedan dess utvecklats till att vara en av Ängelholms största idrottsföreningar med över 1000 medlemmar. Föreningen har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare som tävlar på hög nationell och internationell nivå.


Vi söker nu ledare och assistenter till vår simskoleverksamhet. Som ledare jobbar du som ansvarig för dina grupper, vilket innebär att du bl.a. ser till att planeringen följs, kvalitetssäkrar utvecklingen hos barnen i din grupp, registrerar närvaro i vårt medlemssystem, m.m. För att arbeta som ledare hos oss krävs det att du har gått Svenska Simförbundets utbildning SA Gul/Blå (eller liknande) samt ett stort engagemang och intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Minimiålder för dig som söker som ledare är 16 år.


Vi söker även ett antal assistenter som kan jobba med att backa upp våra ledare. Jobbet innebär att vara en extra hjälpande hand i simskolan. Kravet är att du är minst 14 år och att du är utåtriktad och trivs med barn. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba med barn (fritid, förskola, skola, etc.). Har du själv simmat eller jobbat inom simskola tidigare är det ett stort plus, men inget krav. 


Arbetstiden i vår simskola är förlagd på kvällar och helger och går därför utmärkt att kombinera med skola eller annat jobb. 


Simkunnighet* är ett krav för alla våra ledare och assistenter.


*Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.


Vi erbjuder ett varierat och roligt jobb i en av Ängelholms största föreningar. Att jobba som ledare i simskolan är ett betydelsefullt jobb som bidrar till stor samhällsnytta för våra barn och ungdomar i kommunen. Det innebär ett stort ansvar men ger också väldigt mycket tillbaka. Vi betalar arvode till alla våra ledare och assistenter.


Känner du att det här skulle passa dig? Tveka inte på att höra av dig till oss idag.


Ansökan skickas till kansliet@simess.com. Vi vill ha din ansökan helst idag, men allra senast den 8 augusti 2018.

Information om höstens simskola
2018-07-02 13:30
Nu börjar det bli dags att öppna bokningen för höstens simskola!
Den öppnar den 11/7 kl. 13.00 och då kan ni klicka er in på vår bokningssida för att säkra er plats! Klicka HÄR för att komma direkt dit.

Första terminen pågår från v. 34-43

Nyheter från våra grupper