Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Ängelholms Simsällskap

Ängelholms Simsällskap bildades 1916 och är en av stadens äldsta idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från babysim till elitsimmare.

 

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. ÄSS ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare.

 

Ängelholms Simsällskap värnar om god kamratskap och idrottsanda samt respekt för alla människors lika värde.

 

Som medlem i ÄSS visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion.

 

Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Ängelholm.


Detta är vår värdegrund och utifrån det jobbar vi dagligen.


Välkomna till ÄSS!


Tekniska problem med vår utgående mail
2019-08-14 12:29
Vi har problem med vår mail. Om ni mailat oss och inte fått svar ber vi er att titta i er Skräppost. 

Vi jobbar på en lösning, men under tiden når ni oss på telefon 0431-10139.

Ursäkta omständigheterna!


Vuxencrawl hösten 2019
2019-07-21 20:52
Vi erbjuder kurser för dig som vill lära dig crawla med rätt teknik och för dig som vill finslipa eller vidareutveckla din crawlteknik. Kursen finns i två steg:

Vuxencrawl nybörjare:
Vuxencrawl är en kurs för dig som vill lära dig crawla på ett avslappnat sätt och med rätt teknik. Vi tränar på grunderna till crawl, rätt andningsteknik och korrekt vattenläge. Vi provar även de andra simsätten som omväxling. Kursen är på 10 tillfällen (en gång i veckan).

Förkunskap: Simkunnighet (att kunna falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg)

Dag: onsdagar kl 06:00-07:00
Plats: Vattnets Hus, Ängelholm
Kurstillfällen: 21/8-23/10 2019

Vuxencrawl fortsättning:
Här vidareutvecklar vi och förbättrar din teknik, allt från vattenläge till sammansatt simning. Vi jobbar med simuthållighet, dvs att hålla en bra teknik över längre tid. Du kommer även få lära dig voltvända.  Vi fortsätter att bryta av med de andra simsätten, men huvudfokus ligger fortfarande på crawl.
Kursen är på 10 tillfällen (en gång i veckan).

Förkunskap:  Denna kurs riktar sig till dig som har gått nybörjarkursen eller har likvärdiga förkunskaper, dvs grunder i crawl med rätt andning samt s.k tävlingsryggsim. Simkunnig, 200 meter varav 50 m på rygg.

Mål: Att vidareutveckla simsätten crawl och ryggsim för att kunna simma 150 meter tekniskt korrekt crawl utan att stanna.


Dag: fredagar kl 06:00-07:00
Plats: Vattnets Hus, Ängelholm
Kurstillfällen: 23/8-25/10 2019

Minimiålder: 18 år

Tänk på att det går bra att använda friskvårdsbidraget till dessa kurserna.

Klicka HÄR för att komma till bokningssidan.
PANTA MERA och spara mera
2019-07-05 08:43

Vad gör du med all din pant i sommar? 


Att samla in pant till föreningen kan vara en rolig aktivitet – samtidigt som ÄSS får in extra pengar och vi tillsammans gör en insats för miljön. Ängelholms Simsällskap har bestämt sig för att vi ska Panta Mera och intäkterna används för att förgylla och utveckla vår verksamhet - för våra medlemmars skull. Berätta för släkt, vänner och grannar att ni samlar in pant och be dem hjälpa till.

 

Som föreningskund pantar vi säckvis i stora gröna Panta mera säckar– genom att sortera burkar i en säck och PET i en annan. Föreningar är de enda som får betalt för utländska eller skadade burkar/ petflaskor, vilket man inte får om man pantar i en vanlig pantautomat. 

Så låt oss ta hand om din pant, samtidigt som du stöttar vår förening. För mer information klicka HÄR

Trevlig sommar, önskar Ängelholms Simsällskap
Vi söker grensponsorer till Rönneracet 2019
2019-05-13 14:07
Under lördagen och söndagen den 24-25 augusti går årets upplaga av Rönneracet av stapeln i Vattnets Hus, Ängelholm. Detta är en tävling som arrangeras och genomförs av Ängelholms Simsällskap för andra året i rad. Klubbar från hela södra Sverige är inbjudna och vi förväntar oss ca 350 anmälda deltagare. Detta innebär att 350 simmare med familjer kommer att besöka Ängelholm under denna helg. 

Har du eller jobbar du på ett företag som vill synas i samband med detta (i simhallen, på sociala medier, på www.livetiming.se, m.m) samtidigt som du stöttar vår ungdomsverksamhet i Ängelholms Simsällskap? Då är detta något för er.

Till Rönneracet 2019 erbjudet vi grensponsringspaket av olika storlekar:
  • En gren 300kr
  • Två grenar 500kr
  • Tre grenar 700kr
  • Fem grenar 1200kr
Vill man bidra eller synas på annat sätt finns det även lösningar för det. Kontakta oss gärna på kansliet@simess.com för mer information. 

Hoppas att vi ses på Rönneracet 2019!

INKLUDERANDE IDROTT/SIMSKOLA
2019-05-07 13:47
Inkluderande idrott handlar om att ta tillvara möjligheter och undanröja hinder – att vi på alla plan och nivåer – tar tillvara på olika kompetenser, erfarenheter och talanger. 

Ängelholms Simsällskap har sedan flera år tillbaka drivit simundervisning för barn med Downs syndrom och nu till hösten startar vi (i samarbete med Lindab) även en enskild grupp för barn med NPF.
I lugn miljö ute på Toftabadet ( Munka-Ljungby) tillsammans med utbildade och erfarna ledare skall barnen få chansen att utveckla vatten och simglädje. 

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 

Med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar menar vi svårigheter som har sin grund i hur hjärnan arbetar och fungerar. Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är den sammanfattande beteckningen för diagnoser och tillstånd som ADHD/ADD, autismspektrum tillstånd (ASD), Tourettes, språkstörning och dyslexi. Funktionsnedsättningarna är närbesläktade och kan överlappa varandra.

Varje individ är unik och det som är en utmaning för en person kan vara enkelt för en annan. 
 
Svårighetsgraden varierar men generellt kan man säga att personer med dessa funktionsnedsättningar ofta har större svårigheter än andra med:

  • att reglera sin uppmärksamhet
  • impulskontroll och aktivitetsnivå
  • att samspela med andra människor
  • inlärning och minne
  • att uttrycka sig i tal och skrift
  • att kontrollera motoriken
 

                                                          

Nyheter från våra grupper
Vuxencrawl, 16/08 12:40 
A, 14/08 12:04 
C, 14/08 12:03 
B, 14/08 12:03