BOKA PLATS
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms Simsällskap
Gemenskap, Glädje & god Hälsa genom hela livet

Babysim:

På vårt babysim har vi som mål att du och ditt barn ska ha en mysig stund tillsammans. Detta gör vi en 33 gradig varm bassäng tillsammans med andra föräldrar och deras barn. Detta är en social och rolig stund för både dig som förälder och ditt barn. Vi börjar med att ge ditt barn vattenvana och vattensäkerhet sedan bygger vi på kunskapen med t.ex. balans, dyk och hopp. Detta varvas med sång och lek som barnet känner igen.

I vattnet stimuleras barnet till att träna sin motorik. Målet med babysim och minisim är att barnet självständigt ska kunna ta sig i vattnet och vända tillbaka till bassängkanten och greppa tag i den och hålla sig kvar. För att börja i Babysim steg 1 bör barnet ha fyllt 3 månader, väga mer än 4 kg och ha en läkt navel. På babysim ska barnet använda en tätsittande badbyxa som exempelvis kan köpas på www.freker.se.

Vi erbjuder Babysim i tre steg där vi allteftersom ändrar svårighetsgraden på övningarna. Efter steg 3 är ni redo att gå vidare till våra minisimgrupper. Vi erbjuder babysim och minisim i Vattnets Hus i Ängelholm. Nya kurser startar 2 gånger under våren och 2 gånger under hösten.

 

 

Minisim:

Minisim riktar sig till barn som är 1,5-4 år, som antingen har gått babysim tidigare eller som är helt nya för vatten. I de här grupperna fortsätter vi öva vattenvana, balans, dyk och hopp på mer avancerad nivå än i babysim. Vi lär oss också grunderna till att börja simma. I denna grupp är en förälder per barn välkommen. Minisim finns i tre steg, efter steg 3 är man välkommen upp i vår simskoleverksamhet i gruppen Minibaddaren eller till någon av våra andra grupper beroende på kunskap och ålder. Klicka HÄR för att läsa mer om våra grupper i simskolan.